Nieuws13 februari 2024 - Aankondiging lezing

Op zaterdag 9 maart 2024 tijdens onze club/vogelruildag van 11.00 uur tot 12.30 uur houdt de heer Pieter van der Hooven in het clubgebouw "Vogelzang "van de Soester vogelvrienden een lezing over natuurvogels die gevangen worden voor de WUR-onderzoekers.

"Wageningen University & Research"

Pieter haalt de vogels uit netten. Diverse informatie zoals maten, gewichten en verschillen wordt genoteerd en geringd. De verzamelde informatie gaat naar de Wageningen Universiteit.
Door de jaren heen heeft Pieter verschillende foto's gemaakt. Ook laat hij de vele verschillen van noordelijke en zuidelijke exemplaren zien.

Het 2de deel van zijn lezing zal gaan over het showen van de Afrikaantjes, waar op te letten. Dit door middel van foto's.


Goudbuikje met gele buik (Amandava subflava clarkei)

 

Goudbuikje met rode buik (Amandava subflava subflava)2 februari 2024 - Nieuwe website

De ScAP website dateerde al weer van juni 2012. Dat is in de IT-wereld behoorlijk oud... Vandaar dat het tijd werd om de website eens flink op te frissen. Ook met het oog op de veiligheid van de gegevens die on-line staan was een upgrade noodzakelijk. De webserver en database, alsmede de PhP programmeertaal draaien nu op de allernieuwste versies.

Maar er zijn, zoals gebruikelijk bij een grote upgrade, wel weer een aantal onderdelen die niet meer werken onder het nieuwe regiem. Dus hebben we niet alleen het uiterlijk van de website verfrist, maar ook onder de motorkap is alles vernieuwd.

Zo is er voor het invoeren en wijzigen van de kweekgegevens, ledenadministratie en alle andere gegevens een volledig nieuw "grid-systeem" gebruikt (alleen toegankelijk voor leden).
Deze grid is qua mogelijkheden een stuk uitgebreider geworden, maar ziet er m.i. ook een stuk moderner en strakker uit.

Ik hoop dat zowel de leden als de gasten tevreden zijn met de nieuwe website! En mocht je ergens een foutje of iets vreemds tegenkomen... schroom niet om dit even te melden!

Veel plezier op de nieuwe website!

Wim Koster
Namens de Speciaalclub Afrikaanse Prachtvinken.