Boeken


Voor de beginners:

"DE AFRIKAANSE PRACHTVINKEN" ISBN 90-5821-101-0
Dit boekje gaat voornamelijk over de groep kleine Afrikaanse astrilden en is geschreven door onze leden Sonja Koning, Betty van Hof-Wever, Rob van Leeuwen, Ton de Munnik en Theo Helmink.
Er zijn nog enkele exemplaren te koop op de clubdagen van de Speciaalclub Afrikaanse Prachtvinken.


Voor kwekers:

"KWEKEN VAN PRACHTVINKEN" ISBN/EAN ISBN 978-90-805935-9-6
4e druk, uitgebreide en herziene versie (2009).
Hierin vindt u veel informatie over de aanschaf, inrichting, verzorging, welzijn, kweken, ziekten, enz. van astrilden, amadines, lonchura's en papegaai-amadines. Geschreven door ons lid Tony Jochem. Zie website www.avitoon.nl.
UITVERKOCHT


Voor het identificeren van prachtvinken:

"PRACHTVINKEN IN BEELD" ISBN-13: 978-90-805935-5-8
Dit kolossale boek op A-4 formaat is bedoeld als identificatiegids voor alle prachtvinken. Zowel Afrikaanse en Australische prachtvinken, alsook Papegaai-amadines en Lonchura's worden afgebeeld en besproken. Circa 500 kleurenfoto's en afbeeldingen geven een kompleet overzicht van alle Estrildidae en hun natuurlijke leefomgeving. Het boek omvat circa 500 pagina's e0 is geschreven door ons lid Tony Jochem.
Zie website www.avitoon.nl.
UITVERKOCHT


Overige lectuur:

"FINCHES & SPARROWS" ISBN 0-7136-8017-2
Deze Engelstalige Identification Guide is bij uitstek geschikt om te raadplegen als het om soorten en ondersoorten van bepaalde vogels gaat.
De schrijvers zijn Peter Clement, Alan Harris and John Davis.
Dit boek is in de boekhandel te verkrijgen (o.a. J&J te Nunspeet).

"DAS PRACHTFINKEN BUCH" ISBN 3-8001-7327-1
Een uitvoerig boek in de Duitse taal met uitgebreide beschrijving van soorten en ondersoorten. Naast foto's worden er ook tekeningen gebruikt. Dit boek is fors aan de prijs.
Schrijver is Horst Bielfeld.
Het boek is in de boekhandel te verkrijgen (o.a. J&J te Nunspeet).

Indien u een boek toegestuurd wilt krijgen, dan graag i.v.m. de portokosten eerst even overleggen met de penningmeester.

---------------------------